Openbare Basisschool Wiene
ACTIVITEITEN

5 december 2016: Sinterklaas

Op 5 december hebben we Sinterklaas gevierd. Iedereen moest om kwart over 9 aanwezig zijn in 't Kempke. De Sint en zijn pieten kwamen onder luid gezang aan. Alle groepen hadden verschillende optredens voorbereid.
Ook werden er door Sinterklaas en zijn pieten cadeautjes uitgedeeld. Op het laatst strooiden de pieten zelfs met pepernoten!

14 oktober 2016: Sluiting van de kinderboekenweek
Op 14 oktober hebben we de kinderboekenweek afgesloten. We begonnen met een prijsuitreiking. Alle groepen hebben namelijk een tekening gemaakt, een verhaal geschreven of een rap-gedicht voorbereid. Iedereen heeft ontzettend zijn/haar best gedaan. Er werden drie winnaars gekozen. Cendy uit groep 1, Lianne uit groep 6 en Lotte uit groep 8.

We hebben de ochtend afgesloten met het liedje: 'Voor altijd jong'. Eerst heeft groep 8 het dansje voor gedaan en uiteindelijk hebben alle kinderen meegedanst!
Voor meer foto's --> zie Foto album
11 oktober 2016: Boekenmarkt
Tijdens de kinderboekenweek hebben we op school een boekenmarkt gehouden.
In twee klassen werden boeken verkocht die door de kinderen zelf zijn meegenomen.
Ook school had boeken te koop.

Meer foto's --> Foto album
6 oktober 2016: 3D-printen
Groep 6-7-8 was afgelopen donderdag op bezoek bij Obs Stedeke in Diepenheim.
Meester Bas heeft ons van alles laten zien op het gebied van techniek! Zelfs een 3D-printer! Het was super interessant!

Het was TOP! Duimpie!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oktober:
'Voor altijd jong!'  De kinderboekenweek 2016 is geopend!

Schoolreisje groep 4, 5 en 6 2016

Op 30 juni zijn we met de groepen 4, 5 en 6 naar Slagharen geweest. Samen met Azelo en Deldenerbroek. De dag begon erg regenachtig, maar halverwege de dag begon de zon lekker te schijnen. Er waren hele gave attracties, vooral de waterattracties. Rond het middaguur kregen we een lekker bakje patat met een frikandel. Om drie uur was het helaas tijd om naar de bus te gaan. We hebben een hele gezellige dag gehad!

Sportdag 2016

Op vrijdag 3 juni was onze jaarlijkse sportdag, samen met Azelo, Deldenerbroek en Markvelde. Voor de groepen 1 t/m 6 werd het dit jaar gehouden bij de Smidshoeve in Markelo. De groepen 7 en 8 moesten naar zwembad De Vijf Heuvels in Markelo.
De dag begon een beetje fris, maar eindigde erg zonnig. Voor alle groepen waren er 's ochtends verschillende spelletjes, zoals twister, touwtrekken en doeltrappen. Om 12 uur kregen de kinderen van groep 1, 2 en 3 een ijsje en konden hierna naar huis.
De anderen gingen lekker pannenkoeken eten en begonnen daarna aan het middagprogramma: survivallen. Wat een plezier! Kruipend door de sloot, tijgeren onder een zeil en nog veel meer leuke dingen. Het was een hele geslaagde dag!

Mercuriusovergang 2016

Op maandag 9 mei vond er in Nederland een zeer goed zichtbare Mercuriusovergang plaats. De planeet Mercurius trok die dag langs de de zonneschijf. De kinderen hebben 's middags allemaal het piekleine schijfje voor de zon ontdekt door de lens van de telescoop van meester Rob.
Voor de lens was een zonnefilter aangebracht zodat er veilig kon worden gekeken naar dit zeldzame natuurverschijnsel. Om dit in het echt met je eigen ogen te zien is natuurlijk vele malen mooier en leerzamer dan een foto in een boek !

Eindtoets 2016

Op 19, 20 en 21 april hebben ook onze leerlingen de Eindtoets gemaakt. Net als andere jaren proberen we dat altijd met zo min mogelijk stress te laten verlopen. De toets blijft een prachtig "computerspel", alleen is het nu een spel op papier.
We hopen dat de kinderen een goed resultaat neerzetten met, wie weet, een nog hoger advies voor het voortgezet onderwijs in het verschiet. Hieronder ziet u hen in "full action".

Voorleeswedstrijd 2016

Bij de voorleeswestrijd van 24 februari is het Huub Swarts bijna gelukt om als eerste te eindigen bij de voorronde van de basisscholen van de Hof van Twente in het kader van de Landelijke Voorleeswedstrijd 2016. Op 17 februari hadden een aantal scholen al een eerste voorronde gehad in Herberg de Pol in Diepenheim. De tweede voorronde werd gehouden in het Parochiehuis in Delden waar Huub de eer van onze school dus mocht verdedigen.
Het werd een enerverende strijd. Op het moment dat Huub aan de beurt was om te gaan lezen had hij net een dropje in zijn mond gedaan, dat hij van zijn broer had gekregen. Ondanks dat ging het gelukkig goed, ook door het aandeel van de lekkere stoel waarin de deelnemers mochten plaatsnemen. Mede dank zij de aanmoedigngen van zijn familie, klasgenootjes (met spandoek) en de leerkracht maakte hij een goede beurt.
Huub, bedankt! We zijn trots op je.